Fans van NEC tijdens de wedstrijd FC Twente - NEC. (Foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures)
Fans van NEC tijdens de wedstrijd FC Twente - NEC. (Foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures) Foto: Orange Pictures

Supporters zetten vol in op play-offs en bieden selectie maximale steun

NEC kan de komende wedstrijden in de strijd om de play-offs rekenen op maximale steun van haar achterban. De komende drie duels zijn namelijk helemaal uitverkocht.

De eerstvolgende wedstrijd staat zondag tegen SC Cambuur op de rol. Het uitvak zal daar volledig bezet zijn met 400 NEC-supporters die de lange reis naar het noorden maken. 

Een week later op 9 april zal De Goffert voor het eerst in lange tijd weer eens helemaal vol zitten. Voor de wedstrijd tegen FC Twente zijn de thuisvakken namelijk nu al uitverkocht.

Na het duel tegen FC Twente op 9 april en een week rust komt Ajax op 23 april op bezoek: ook voor dat duel waren binnen no-time alle vrije kaarten verkocht. 
NEC heeft dus drie wedstrijden op rij de volledige support van het eigen publiek in de jacht op plek acht. Om daar vier wedstrijden van te maken moet het uitvak in Utrecht uitverkocht worden.

De kaartverkoop voor het duel tegen de Domstedelingen op vrijdag 29 april start op vrijdag 1 april. Het uitvak in Galgenwaard biedt plaats aan minimaal 1.000 fans.

FC Twente en Ajax

Het uitvak van het Goffertstadion lijkt binnenkort weer open te mogen. FC Twente en Ajax hebben namelijk allebei deze week 420 kaarten in de verkoop gedaan voor hun uitwedstrijd in Nijmegen. 

Door dat gegeven lijkt het erop dat de gemeente en omgevingsdienst na de restauratiewerkzaamheden het uitvak weer veilig hebben verklaard.