BCKYRD Festival geeft Nijmegen kleur

Algemeen Kort nieuws

“BCKYRD Festival wordt een kwalitatief hoogstaand festival waar naast de usual suspects, ruimte is voor een vooruitstrevende programmering. Met BCKYRD Festival gaan we op zoek naar de overeenkomsten tussen verschillende culturen. Door de culturele overeenkomsten uit te vergroten, verbreden we het perspectief van onze bezoekers en dragen we daarmee bij aan een samenleving waarin meer begrip is voor elkaars achtergrond”, aldus Diede van Overbeek, directeur van De Achtertuin en initiatiefnemer van het festival.



NIJMEGEN - Op het NYMA-terrein in Nijmegen heeft 10 september de eerste editie plaats van het BCKYRD Festival plaats. Het urban culture festival is een unieke samenwerking tussen De Achtertuin, Fiesta Macumba, Boeket, Froday, Jiwa Jiwe en Get Down. Samen bundelen zij de krachten voor het kleurrijkste festival van Nijmegen. Kaarten via www.bckyrdfestival.nl


Verdeeld over vijf podia biedt het festival een dagprogramma met de beste Salsa, Bachata, Afropop, Afrobeats, R&B, Hiphop en Disco van dit moment. Met als belangrijkste thema de verscheidenheid aan kleuren, smaken en stijlen, gaat er tijdens BCKYRD Festival een wereld voor de bezoeker open.