Een bonte verzameling beschilderde struisvogeleieren.
Een bonte verzameling beschilderde struisvogeleieren.

Bonte verzameling beschilderde struisvogeleieren

Algemeen

NIJMEGEN - Iets meer dan dertig struisvogeleieren en evenzoveel Nederlandse kunstenaars. Het zijn de ingrediënten voor de Eggshibition die Brouwerij ’t IJ dit jaar voor het eerst in Nijmegen organiseert. Van striptekenaar tot tatoeëerder en van rapper tot illustrator – allemaal gingen ze aan de slag, met unieke kunstwerken als resultaat. 

Zeker geen eieren om te verstoppen en daarom worden ze in het tweede weekend van april tentoongesteld bij creatieve broedplek Hubert in Nijmegen. Tijdens deze expositie kan men ook nog eens genieten van een goed glas PaasIJ, de hoppige lentebok van de Amsterdamse brouwerij. 

Artiesten kregen de uitnodiging om een struisvogelei naar eigen inzicht te beschilderen. Zo’n 32 kunstenaars van zeer divers pluimage hebben de struisvogeleieren tot ‘next level kunstwerk’ omgedoopt. En bonte verzameling werken die tot de verbeelding spreekt. Wie ze met eigen ogen wil zien, is zaterdag 9 en zondag 10 april van 12.00 tot 17.00 uur welkom bij de Eggshibition in Hubert aan de Sint Hubertusstraat 10 in Nijmegen.

Brouwerij ‘t IJ over de nieuwe collectie: “Net als drie jaar geleden, toen we dit voor het eerst deden, worden kunstenaars hier enthousiast van. Elk ei is een uniek kunstobject. De grote diversiteit en combinatie van bekende en minder bekende namen maakt het een bijzondere verzameling. Ze zijn in vol ornaat te bewonderen op hun eigen sokkel. Daar drinken wij graag een PaasIJ op!”