Meepraten over welzijn en zorg voor ouderen.
Meepraten over welzijn en zorg voor ouderen. Foto: Goedele Monnens

Senioren praten mee over welzijn en zorg

Algemeen

NIJMEGEN - Heeft u ideeën over wat ouderen nodig hebben om veerkrachtig te blijven? En hoe het aanbod van welzijn en zorg daarbij kan helpen? Bent u 65 jaar of ouder en denkt u graag mee? Word dan lid van het Doelgroeppanel of Klankbordgroep van Netwerk 100.  

Netwerk 100 is een samenwerkingsverband van professionele organisaties in welzijn, zorg en onderwijs in de regio Nijmegen. Netwerk 100 ontwikkelt samen met ouderen concrete innovaties en projecten die bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van ouderen. Bijvoorbeeld met een Doelgroeppanel en Klankbordgroep. 

Doelgroeppanel

 Het Doelgroeppanel bestaat uit 8 actieve leden van 65 jaar en ouder. Deze groep maakt zich met hun kennis en (levens)ervaring hard voor thema’s als wonen, dementie, oudere migranten en onderwijs. “Vraag aan ouderen zelf wat ze nodig hebben en hoe dat het beste bereikt kan worden. Dit betekent vaak dat er meer aandacht moet zijn voor welzijn”, aldus de voorzitter van het Doelgroeppanel. Eenmaal per maand is er overleg om elkaar te informeren en afspraken te maken over te ondernemen acties. 

Klankbordgroep 

De Klankbordgroep bestaat uit zo’n 40 ouderen. Het Doelgroeppanel vraagt hen om advies over wat leeft in de samenleving. Bijvoorbeeld op het gebied van zingeving, positieve gezondheid en mantelzorgondersteuning. Er worden regelmatig nieuwe ouderen bij Netwerk 100 betrokken. “Nieuwe kennis en ervaring houdt ons scherp en het helpt ons de huidige problematiek van kwetsbare ouderen in het vizier te hebben.”

Ouderen die een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen via netwerk100@netwerk100.nl of meer lezen op www.netwerk100.nl