Coronatest zonder afspraak bij De Biezen

NIJMEGEN - Het is nu mogelijk om zonder afspraak te testen op het coronavirus. Dat kan iedere dag van 10.00 tot 13.30 uur bij de GGD testlocaties van GGZ Gelderland-Zuid in Nijmegen (De Biezen 1), Culemborg, Opheusden, Tiel en Zaltbommel. 
Maakt u een afspraak? Dan wordt u verwacht en op tijd geholpen. Komt u zonder afspraak en is het druk? Dan kan het gebeuren dat u even moet wachten. Wie komt testen neemt altijd een geldige legitimatie mee. Kijk zeker ook op de website ggdgelderlandzuid.nl voor meer informatie over het testen en waar de locaties zijn. Een afspraak maken blijft mogelijk en is aan te raden. Dit kan online (met DigiD) via www.coronatest.nl. Of via 0800 – 1202 (7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur, houd uw BSN bij de hand).


Veiling topstukken collectie Helm de Laat 

NIJMEGEN - In het Roze Huis in Nijmegen was november vorig jaar een groot deel van de queer art en kunstcollectie van Helm de Laat te bewonderen. Een deel van de collectie is toen verkocht, een aantal stukken is aangemerkt als topstuk en wordt nu geveild. Onder de stukken onder meer werk van schilders Peter Colstee, Hay Wijnhoven en Ingrid Sewpersad, sculptuurmaker Gerlinde HabekottĂ©, tekenaar Hannes Steinert en fotograaf Risk Hazekamp en Jan Griffioen. Klapstuk is een zeldzame LP van de Nijmeegse punkformatie Tedje en de Flikkers. De veiling is zaterdag 9 april vanaf 20.00 uur in het Roze Huis. Inloop vanaf 19.00 uur om alle kunstwerken te bekijken. Ook voor mensen met een kleine portemonnee. Roy Binkhorst zingt liederen van Robert Long. 

Voor prijzen, programma en een overzicht van de werken, kijk op: www.rozehuisregionijmegen.nl.