De ‘sleuteloverdracht’ aan Deelfiets Nederland door wethouder Jan Wijnia van mobiliteit. (Foto: gemeente Nijmegen)
De ‘sleuteloverdracht’ aan Deelfiets Nederland door wethouder Jan Wijnia van mobiliteit. (Foto: gemeente Nijmegen) Foto:

Elektrische deelfietsen

NIJMEGEN - Wethouder Jan Wijnia heeft onlangs de nieuwe deelfietsen van Deelfiets Nederland in gebruik genomen. In Nijmegen zijn inmiddels 11 zogeheten eHUBS. Hier kan je al elektrische bakfietsen, elektrische auto’s en vanaf deze week ook elektrische fietsen (van Deelfiets Nederland) huren. 

Je kunt de deelfietsen op de volgens acht eHUBS in Nijmegen huren: Handelskade, Station, Plantjevlag (Lent), De Klif (Oosterhout), Hengstdal, Radboud, CWZ en Hatert. eHUBS is een Europees onderzoeksproject van verschillende Europese steden en onderzoeksinstellingen in Europa. Centraal staat de onderzoeksvraag óf het gebundeld aanbieden van verschillende vormen van elektrisch deelvervoer op één plek een (extra) stimulans kan betekenen voor het gebruik. Het uiteindelijk doel van eHUBS is zorgen voor minder CO2 uitstoot en schonere lucht in onze steden, door het stimuleren van duurzame deelmobiliteit.


Matthäus Passion

NIJMEGEN - Het Bachkoor Nijmegen voert woensdag 13 april weer de Matthäus Passion van J.S. Bach uit. Het concert in De Vereeniging in Nijmegen begint om 19.30 uur. Kaarten 31-47 euro. Kaarten: bachkoor-nijmegen.nl. Met medewerking van Phion, Orkest voor Gelderland en Overijssel, en kinderkoor Ulftse Nachtegalen. Onder leiding van Rob Vermeulen. Solisten: Lauren Armishaw, Rosina Fabius, Andreas Post, Daniël Hermán Mostert en Frans Fiselier.

Easter Jazz 

NIJMEGEN - Zes cafés in Nijmegen Oost vormen maandag 18 april het decor voor Easter Jazz. Er klinkt muziek in Café Jos, Beij Ons, Glaswerk, De Kroon, 't Haantje en Brouwtoren van 14.00 tot 23.00 uur. Passepartout 10,00 euro. Verkoop alleen aan de deur. Meer info: www.festivalsinoost.nl.

Start leesclubs 

NIJMEGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia. In Nijmegen starten in april leesgroepen moderne literatuur, filosofie én poëzie. In Bibliotheek de Mariënburg zijn informatiebijeenkomsten.
Belangstellenden voor moderne literatuur zijn welkom op donderdag 14 april om 10.00 uur (voor mensen die overdag willen samenkomen) en zaterdag 23 april om 10.00 uur (avond of weekend leesclub). Voor de leesgroep filosofie is er een bijeenkomst op donderdag 21 april om 10.00 uur (leesclub overdag) en voor poëzie op donderdag 28 april om 10.00 uur (leesclub overdag). Aanmelden is noodzakelijk en kan via herman.roovers@senia.nl. Voor meer informatie: www.senia.nl.

Bowlingclub zoekt nieuwe leden

NIJMEGEN - Een bowlingclub voor 50-plussers kan nog wel wat leden (m/v) gebruiken. Ze bowlen elke donderdag in Olround aan de Heyendaalseweg in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 7 euro (inclusief consumptie). Ook beginners in de bowlingsport worden uitgenodigd om mee te doen. Door de handicapregeling heeft iedereen evenveel kans op hoge scores. Er wordt gespeeld op alle 20 banen met gemengde teams van 5 spelers. Er worden twee games gespeeld. Belangstellenden worden uitgenodigd om een keer te komen kijken maar direct meespelen kan ook. Meer info: tel. 06-53882203.

Expo Dorpsschuur

LENT - In Dorpsschuur Lent aan de Oosterhoutsedijk 29 in Nijmegen is zaterdag 23 en zondag 24 april een expositie te zien van beeldend werk en fotografie van de zussen Henny en Willy Bomert. Het resultaat van een samenwerkingsproject dat begint als Henny de diagnose borstkanker krijgt. Zus Willy fotografeert haar, Henny tekent en schildert en werkt met textiel. Beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.