Poëziewandeling en poëziespreekuur

NIJMEGEN - Zin om te wandelen langs poëzie? Zaterdag 16 april vanaf 11.00 uur loopt u met gids Marijke Hanegraaf langs bijzondere Nijmeegse locaties om gedichten te lezen. Hanegraaf staat stil bij een literair baken of bij een bepaalde plek om een gedicht voor te dragen dat daar past. Deelname 10,00 euro. Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.

Ben je iemand die graag gedichten schrijft, zomaar eens een keer of professioneel? En heb je er af en toe behoefte aan om het met een andere dichter te bespreken? Het Poëziecentrum Nederland geeft je die gelegenheid: op vrijdagochtenden tussen 11.00 en 13.00 uur houdt Marijke Hanegraaf spreekuur. Stuur je gedicht naar spreekuurpcn@gmail.com en Marijke maakt een afspraak. Het Poëziecentrum Nederland vind je achter in Bibliotheek de Mariënburg aan Mariënburg 29 in Nijmegen.


Spagaatvogels nestelen zich in Nijmegen

NIJMEGEN - Na Wijchen is een aantal 'spagaatvogels' van kunstenaar Hans Weeren nu ook te zien in Nijmegen. Vanaf 7 april maakt het project deel uit van de expositie 'Vrede, vrijheid en een onsje geluk', te zien op de eerste etage van de Molenpoort Passage. Vrij entree.
Voor het concept 'Spagaatvogels' kwamen grote en kleine thema's aan de orde. Thema's - soms uitersten (spagaten) - die in ieders leven en ondernemen zomaar voorbij kunnen komen. Deze werden zwart/wit verwerkt in tekeningen en collages. Het is de bedoeling dat de 'Spagaatvogels' in Nederland op meer plaatsen gaan landen. In Nijmegen toont de kunstenaar zes bijzondere kabouters uit een gezelschap van zeven. Het publiek wordt uitgenodigd te ontdekken welke kabouter ontbreekt. Meer info via www.kunstleren.nl.