De cover van De Hezelstraat in verhalen.
De cover van De Hezelstraat in verhalen. Foto:

Gilde Nijmegen 35 jaar: boek en expo

NIJMEGEN - Gilde Nijmegen bestaat 35 jaar. Ter gelegenheid van dat lustrum geeft Gilde Nijmegen een boek uit met verhalen over de Lange Hezelstraat. 

De verhalen zijn geschreven door stadsgids Ed Nieuwenhuis en gaan over de panden maar vooral ook over de voormalige inwoners en hun herinneringen aan de tijd waarin zij woonden en werkten in die veelal historische panden. De boekpresentatie is op 15 mei om 14.30 uur in de Mariënburgkapel. Het boek is hierna voor 24,95 euro te koop in de Mariënburgkapel, bij Dekkers v.d. Vegt en bij Roelants. 

Expositie

In de Mariënburgkapel is van 8 mei tot 8 juni een expositie ingericht die laat zien én horen welke activiteiten er in de loop van die 35 jaar zijn verzorgd door Gilde Nijmegen.

Begonnen als een groep vrijwilligers die gratis advies verstrekte over verbouwingen, tuinonderhoud en computerhulp is Gilde Nijmegen nu bekend als de vrijwilligersorganisatie die stadswandelingen verzorgt. Ook fietstochten in de regio, wandelingen in de natuur, beklimming van de Sint Stevenstoren, gespreksgroepen en het taalmaatjes project zijn activiteiten waarmee 150 vrijwilligers zich bezig houden.