Ien, de podcast #52 - Bruls geeft nieuwe raadsleden een serieuze boodschap mee

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls heeft onlangs 39 nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Door het afleggen van de eed of de verklaring hebben deze raadsleden de start van hun raadsperiode ingeluid. 

De raad is iets jonger dan vier jaar geleden, wist Bruls. Het gemiddelde raadslid is nu 40,2 jaar oud. Bruls gaf de nieuwe raadsleden direct een serieuze boodschap mee. Er ligt een zware taak voor hen klaar, onder meer vanwege de bezuinigingen die vanuit het Rijk op de gemeentes afkomen. Eerder werd afscheid genomen van de oude gemeenteraadsleden, van wie er 21 niet meer terugkeren. Daarover praten Rob Jaspers en Raymond Janssen deze week in Ien, de podcast, aflevering 52. En uiteraard kwam ook de formatie te sprake. 

Onlangs kwamen op verzoek van woningcorporatie Talis Nederlandse en Britse woningcorporaties naar Nijmegen om te kijken hoe de stad met woningbouw en het woningprobleem omgaat. Centraal bij dit bezoek stonden de ‘ongedeelde stad', waarin gewerkt wordt aan het verkleinen van de scheiding hebben tussen rijk en arm en de ‘groeistad', die Nijmegen al weer enkele jaren is. In de podcast vertelt Jaspers over dit bijzondere bezoek.

In de rubriek Terugbladeren wordt teruggeblikt op de komst van de zogenoemde skaeve huse, die tussen de Nijmeegse wijk Weezenhof en de A73 zijn gebouwd. Het gehele proces duurde ruim tien jaar.

Ien, de podcast is te beluisteren via alle bekende podcast-apps en via www.iendepodcast.nl.