Expositie ‘Letterheads’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Spaanse restaurant Lume! by Fingerz aan de Lange Hezelstraat 78 in Nijmegen kun je t/m 11 mei kennismaken met het werk van Huub Smits. De expo heeft als titel: ‘Letterheads’. 

De professioneel beeldmaker vertelt: “Lang geleden runde mijn vader reclamestudio Lyra. Ik groeide letterlijk op tussen letters. Heel inspirerend. De wrijfletters waarmee mijn vader werkte in de jaren ‘70/’80 bewaar ik zorgvuldig. Als ik in 2017 mijn intrek in een atelier in Den Bosch neem, kan ik mijn lang gekoesterde wens vervullen: regelmatig uit de digitale (foto)wereld stappen om vrij werk te maken – met de hand! Eén voor één wrijf ik letters op papier. Samen vormen die letters niet alleen de naam van een kunstenaar, maar ook zijn of haar portret.”

Het begint met Jeroen Bosch, later krijgen zelfportretten van Vincent van Gogh, Rembrandt en Charley Toorop op deze wijze een ‘typeface’. De Letterheads van David Bowie worden op verzoek van een Amsterdamse gallery gemaakt voor een tribute-expo. Er ontstaat zo een hele collectie. 

“De Letterheads zijn mijn eerbetoon aan mijn vader, aan een ambacht van vóór het digitale tijdperk en natuurlijk aan de inspirerende kunstenaars die ik verbeeld heb.”

Openingstijden: https://fingerz.metro.rest

www.fototypo.art