Laura Liebrecht is blij met de prijs.
Laura Liebrecht is blij met de prijs. Foto:

‘Gek in de klas’ winnaar ‘Goed voor Elkaar’ Challenge

Algemeen

NIJMEGEN - Laura Liebrecht heeft de SPIG ‘Goed voor Elkaar’ Challenge gewonnen. Zij mag 35.000 euro besteden om haar opgestarte project ‘Gek in de klas’ verder uit te bouwen. 

Samen met collega’s vertelt zij op middelbare scholen en hoger onderwijs over de periode dat zij hulp nodig had in de psychiatrie en over haar herstel. Haar doel is om praten over psychische kwetsbaarheden te normaliseren, begrip te kweken voor ‘anders zijn’ en de drempel om hulp te vragen te verlagen.  

Het fonds SPIG- Nijmegen zet zich vrijwillig in voor preventie en innovatie in Zorg en Welzijn. Met deze ‘Goed voor Elkaar’ Challenge stimuleert het fonds nieuwe initiatieven voor en door inwoners in Nijmegen. De jury bestond uit Oscar Hoiting, Nijmegenaar van het jaar, Aline Boels, studentambtenaar; Lisbeth Verharen, Lector HAN; Ruud Abma, cultuurpsycholoog en Corina Brekelmans, bestuurslid SPIG. Zij beoordeelden vijf presentaties. Ook de vier andere projecten kregen hoge waarderingen: Buddy tot Buddy, Music Care, Quiet en Samenleefcultuur.  

‘Gek in de Klas’ kreeg de beste beoordeling omdat ‘het innovatief en preventief is en voor en door inwoners uit de stad opgezet.’ Het geld wordt gebruikt om het aanbod te verbeteren en uit te breiden. Zo willen zij het makkelijker maken voor scholen om voorlichting aan te vragen via hun website.  

gekindeklas.nl