M7collectief steunt statushouders bij zoektocht naar werk

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Stichting M7collectief helpt statushouders in Nijmegen en omgeving bij het vinden van een opleiding, passend werk, een leerwerkstage of vrijwilligerswerk. M7collectief bestaat uit vrijwilligers uit onder meer de gezondheidszorg, bedrijfsleven, onderwijs en creatieve beroepen. Zij geven advies en ondersteuning aan statushouders bij het zoeken, vinden en behouden van werk.

M7collectief richt zich op mensen die (bijna) klaar zijn met hun inburgering en die willen weten wat hun toekomstmogelijkheden in Nederland zijn. Het collectief helpt bijvoorbeeld met taalhuiswerk, maar ook met vaktaal op de werkvloer. De vrijwilligers blijven ook in de eerste periode van werk of opleiding naast de cliƫnt staan.

M7 collectief biedt op maat gesneden begeleiding bij elke stap die nodig is om een plaats op de arbeidsmarkt te bemachtigen. Ze leggen contacten met werkgevers en met opleidingen en gaan eventueel mee naar een gesprek. Ze helpen met het schrijven van een motivatiebrief en oefenen de selectieprocedure. Ook onderzoekt M7collectief welk onderwijs past bij de loopbaan die de statushouder voor ogen heeft. 

Meer informatie: tel. 06 - 42852075, info@m7collectief.nl of kijk op www.m7collectief.nl