VVD wil meer aandacht voor Nijmegen Noord

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Nijmeegse VVD wil dat er meer speeltuintjes, hondenpoepbakken, prullenbakken en faciliteiten voor jongeren komen in Oosterhout en Lent. Ook moet er wat gedaan worden aan de verkeersveiligheid in Nijmegen Noord, met name het verkeer op de Griftdijk zorgt voor onveilige verkeerssituaties. De VVD stelt vragen aan het stadsbestuur om de problemen in Nijmegen Noord versneld aan te pakken. 

Afgelopen maand zijn vrijwilligers van de VVD Lent en Oosterhout ingetrokken om in gesprek te gaan met inwoners. Sanne Buursink-De Graaf, woordvoerder wijken van de VVD: “Noord is een prachtige plek om te wonen, maar je ziet dat de Lent en Oosterhout allebei echt een verkeersprobleem heeft. De Griftdijk heeft gevaarlijke op- en afritten en te weinig oversteekplekken, de onveiligheid die daaruit voortkomt, daar maken mensen zich echt zorgen over. Hetzelfde geldt voor al het verkeer dat door Lent heen moet.” 

Voorzieningen

De VVD-vrijwilligers kwamen ook wat ‘groeipijn’ tegen in de wijk: de faciliteiten voor jonge gezinnen en gezinnen met opgroeiende jongeren zijn nog niet goed genoeg op orde. Buursink de Graaf: “Er is best wat overlast van jongeren bijvoorbeeld bij de Klif en rondom het dorpsplein in Lent, maar tegelijk horen we dat die jongeren nergens heen kunnen. Dat geeft te denken… Om de wijk nu en in de toekomst leefbaar te houden moeten de voorzieningen voor de kleintjes, voor jongeren, maar ook voor de ouderen die er over een paar jaar ongetwijfeld wonen, op orde zijn. Dat moet nu opgepakt worden.” 

“Hetzelfde geldt voor afval en hondenpoep, als je geen opruimbakken neerzet, gaat het rondslingeren. De VVD wil graag schone wijken, maar dan moeten er natuurlijk wel bakken staan.” Naast de veiligheid en de voorzieningen vraagt de Nijmeegse VVD om een betere parkeeroplossing bij Brasserie Brass.