Voorbeelden van uitzichten.
Voorbeelden van uitzichten. Foto:

Doe mee aan project ‘Collage van de stad’

Algemeen

NIJMEGEN - Doe zondag 24 april mee aan het project ‘Collage van de stad’.  Alle Nijmegenaren worden uitgenodigd om op die dag een foto te maken van het uitzicht vanuit hun voordeur.

Dit initiatief van Besiendershuis en Regionaal Archief Nijmegen is bedoeld om een dag in de stad vast te leggen in honderden beelden. Door dit jaarlijks te herhalen, komen de geleidelijke veranderingen in de stad aan het licht, die ons nu nog niet opvallen. Zo ontstaat een slowmotion-beeldarchief, vastgelegd in het Regionaal Archief.

1. Open 24 april tussen 00.00 en 23.59 uur je voordeur en ga op de drempel staan.

2. Maak vanuit die positie een liggende foto (met een camera of je mobiele telefoon) recht vooruit naar buiten.
3. Stuur de foto in naar collagevandestad@gmail.com, o.v.v. straatnaam, huisnummer en postcode. Door je foto in te sturen doe je afstand van de auteursrechten van je foto.

4. (Optioneel) Deel je foto op social media met de hashtag #collagevandestad. Samen creëren we een beeld van de stad anno 2022. Je foto is te zien op de website van het Besiendershuis en wordt ter beschikking gesteld aan het Regionaal Archief Nijmegen. “Je straatnaam en huisnummer worden gedeeld, maar verder slaan we geen persoonlijke gegevens op. Ook geen naam behorende bij het adres.”

“Niet iedereen heeft een ‘mooi’ uitzicht vanuit zijn of haar voordeur. Maar ook dát geeft een beeld van Nijmegen. Nadrukkelijk worden ook mensen die hun uitzicht niet mooi vinden uitgenodigd om mee te doen.”