Bloeiende boomgaard.
Bloeiende boomgaard. Foto:

Wandelen door bloeiende boomgaarden in de regio

REGIO - Tijdens de bloesemwandeling op zondag 24 april loop je door bloeiende boomgaarden en langs natuurrijke en historische plekken in Lent en Ressen. 

Je kunt op verschillende plekken pauzeren en eigenaren en beheerders geven tussen 13.00 en 16.30 uur uitleg over hun boomgaard, wijngaard, kasteelterrein, graanakker of bloementuin. Verder presenteren zij hun ambachtelijke producten: van biologisch appelsap, tot cider, wijn en speciaalbier gemaakt met lokaal fruit. 

De bloesemwandeling kun je op twee manieren lopen: zelfstandig of in een groep onder begeleiding van een gids (vooraf aanmelden). De gids is vraagbaak en geeft onderweg nog extra informatie. Maar de route is ook prima zelfstandig te lopen met de routebeschrijving. Er is keuze uit 4 kilometer (ongeveer 2 uur) en 7 kilometer (ongeveer 3 uur. De wandeling start en eindigt in het Kasje van Doornik. 

De wandeling is geschikt voor jong en oud. Voor ouders met kinderen is er een speciale natuurvragenlijst met veel online filmpjes. Eén van de doelen van de bloesemwandeling is om kinderen kennis te laten maken met alles wat er in boomgaarden leeft. Zo kun je tijdens de bloesemwandeling bijvoorbeeld een vossenhol, een bijenhotel en een vleermuizenkast zien. Informatie, routebeschrijving en inschrijven (voor gids) kijk op: www.hethamerstuk.nl/bloesemwandeling