Op pad met Natuurmonumenten.
Op pad met Natuurmonumenten. Foto:

Excursie Natuurmomenten

Op zoek naar stinzenplanten

MOLENHOEK - De stinsenflora bloeit nu volop! Stinsen zijn exotische sierplanten, die rond de tweede helft van de 19e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant. De naam 'stins' verwijst naar 'stenen huis'; in vroegere tijden de huizen van de adel.

Tijdens de excursie op zaterdag 23 april ga je met Natuurmonumenten vanaf 10.00 uur langs de stinsenplanten en door het parkbos van Landgoed Mookerheide. Wat zijn nu eigenlijk stinsenplanten en wat houd een parkbos in? Je komt het allemaal te weten tijdens deze excursie over Landgoed Mookerheide. Aanmelden voor deze excursie is verplicht en wel via nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen.


Podium aan de Waal

NIJMEGEN - De Waalkade in Nijmegen vormt zondag 8 mei het decor voor Podium aan de Waal. Drumfanfare Michaël en Showdance demoteam Lipstick zetten die middag een festival op voor jong en oud. Aanvang 15.00 uur, vrij entree.

"Met fantastische popmuziek en festival vibes brengen we je alvast een heerlijk zomers gevoel aan de Waalkade. Samen met Lipstick kun je mee swingen op nummers van The Golden Earring, Jennifer Lopez, Coldplay en Kensington." 


Presentatie 'Ons mbo'

NIJMEGEN - Golan Muhyaldin, ‘Miss G', is docent op het ROC Nijmegen en schreef een verhalenbundel voor aanstaande docenten in het MBO onderwijs. 'Ons mbo' is een verzameling van meer dan een decennium aan verhalen waarin fouten maken mag, humor dichtbij het hart van studenten en docenten staat en elke belemmering te overwinnen valt als je het maar samen doet. Bij de verhalenbundel hoort ook ‘Ons mbo' werkboek. De opdrachten hierin zijn bedoeld om docenten middelen, kennis en ervaringen te geven die helpen in de reis naar een eigen authentieke identiteit als docent en mentor op het MBO. Beide boeken worden vrijdag 22 april gepresenteerd bij Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is zeer gewenst. Dat kan telefonisch via 024-3020130 of via info@dekkervdvegt.nl.