Het dorp Middels wordt Inmiddels aan Zee.
Het dorp Middels wordt Inmiddels aan Zee. Foto:

Beeldende jeugdvoorstelling over klimaatverandering

NIJMEGEN - Theatergroep Graasland speelt zondag 24 april de jeugdvoorstelling Pfff (6+) in de Lindenberg. Een beeldend en absurdistisch slapstick-verhaal over een oververhit dorpje dat sinds kort aan zee ligt. Aanvang 15.00 uur.

Op een koude dag van 37 graden Celsius wordt het dorpje Middels door de burgemeester omgedoopt tot Inmiddels aan Zee. Het strand is nog nooit zo dichtbij geweest, en nu er toch geen winters meer bestaan is het extra lang genieten in de zomer. Maar hoe leuk is eeuwige zomer? Ondertussen hoopt het plastic zich op het strand op. Het dreigt een monster te worden. Het beweegt, het sluipt en het kruipt langzaam het kleine dorpje in. Waar is het nou toch mis gegaan? Kunnen de bewoners van Inmiddels aan Zee er iets aan doen?

Kaarten via www.delindenberg.com/theater voor 13,00 euro, tot en met 12 jaar 8,50 euro en 11,50 euro voor CJP-houders en 65+’ers. 


Poëziepodium

NIJMEGEN - Zin om te komen luisteren naar het werk van nieuw poëzietalent? Er is zaterdag 23 april van 14.00 tot 16.30 uur een Open Podium in Poëziecentrum Nederland, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Entree 5 euro. Een muzikant zal reageren op de voorgedragen poëzie. 

Zou je zelf ook eens gedichten ten gehore willen brengen? Dat kan! Stuur een mailtje naar poeziecentrumnederland@gmail.com om je aan te melden. Ook op het laatste moment bij binnenkomen is aanmelden mogelijk. Presentator is Zwaan de Vries.

Fotowedstrijd Stichting FAN

NIJMEGEN - De lente is begonnen en de oranje FAN-tulpenbedden in Nijmegen gaan weer bloeien. Pak je camera en bewonder ze op drie locaties: rotonde Waalkade-Lage Markt, op de middenberm van de Tunnelweg en bij het Quack-monument. Stuur je tulpenfoto vóór 4 mei 12.00 uur naar secretariaat@stichtingfan.nl en maak kans op een leuk prijsje. Let op: één foto per deelnemer. 

FAN staat voor ‘Friendship Albany Nijmegen’. De Amerikaanse stad Albany hielp Nijmegen tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Koningin Wilhelmina bedankte met een gift van 2000 oranje tulpenbollen, een gebaar dat in Albany uitgroeide tot een jaarlijks Tulip Festival. Albany en Nijmegen werden ‘sister cities’. Ter ere van deze historische vriendschapsband, die al 75 jaar onderhouden wordt, nam stichting FAN het initiatief voor bloeiende oranje tulpen in de binnenstad van Nijmegen. De gemeente Nijmegen ondersteunt dit idee.

UNIT Verbindt is op zoek naar vrouwen

NIJMEGEN - UNIT Verbindt ondersteunt (jong)volwassenen (20-45 jaar) in het opbouwen van duurzame vriendschappen en relaties. "Er komen op dit moment veel aanmeldingen binnen en dan vooral voor relatiebemiddeling. Er zijn veel meer mannen die zich aanmelden dan vrouwen waardoor het matchen erg lastig blijft. We hopen dat de komende tijd veel meer vrouwen zich gaan aanmelden omdat we iedereen een leuke match gunnen en de kans op een liefdevolle relatie." Voor meer informatie: info@unitverbindt.nl of bel tijdens het telefonisch spreekuur tel. 024-2340474 of kijk op www.unitverbindt.nl.

Expo Dorpsschuur

LENT - In Dorpsschuur Lent aan de Oosterhoutsedijk 29 in Nijmegen is zaterdag 23 en zondag 24 april een expositie te zien van beeldend werk en fotografie van de zussen Henny en Willy Bomert. Open van 11.00 tot 17.00 uur.