De beste en de lekkerste spareribs van Nederland vind je bij Hermanussen.
De beste en de lekkerste spareribs van Nederland vind je bij Hermanussen. Foto:

Slager Hermanussen wint Spareribs Trophy 2022

OVERASSELT/BEUNINGEN – De winnaar van de Spareribs Trophy 2022 is slager William Hermanussen van de gelijknamige slagerij uit Overasselt en Beuningen. Voor derde keer gaat de winst naar Slagerij Hermanussen.

Tijdens de Week van de Slager ontving slager William Hermanussen de eerste prijs van deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De slager won ook in 2014 en 2019. 

Alle spareribs zijn beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Meer dan 85 slagers stuurden hun spareribs in voor deze vakwedstrijd. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit: branche erkende meesterslager Hans de Goeij, slager Tim Janssen (winnaar 2021) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Roelof Ende en Josja Haagsma.

De jury over de winnende spareribs van Slagerij & Catering Hermanussen: “Deze spareribs zijn met aandacht en expertise bereid. Ze hebben een goede bite en een heerlijke smaak. Spareribs waar klanten voor terugkomen!” William Hermanussen: “Wat is dit geweldig! Het is de derde keer dat wij ons winnaar mogen noemen. Ik ben supertrots! Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product.”

Slagerij Hermanussen; Hoogstraat 17 Overasselt, tel. 024 - 6221329.

Slagerij Hermanussen; Mauritsplein 3 Beuningen, tel. 024 - 6753300.

www.slagerijhermanussen.nl


Biodanza

NIJMEGEN - Wil je je graag vitaler voelen? In Nijmegen is op de dinsdagmiddag (15.00-17.00 uur) een groep biodanza gestart speciaal voor mensen met weinig energie. Biodanza is samen dansen op muziek. Je hoeft niet te kunnen dansen. Biodanza is een vrije dansvorm die je steeds uitnodigt om in harmonie met je lijf te bewegen. Voor meer informatie en aanmelden voor een proefles bel of mail met Julia Arnscheidt, tel. 06-25007217 of info@loveinmotion.nl.

Bowlingclub zoekt nieuwe leden

NIJMEGEN - Een bowlingclub voor 50-plussers kan nog wel wat leden (m/v) gebruiken. Ze bowlen elke donderdag in Olround aan de Heyendaalseweg in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 7 euro (inclusief consumptie). 

Ook beginners in de bowlingsport worden uitgenodigd om mee te doen. Door de handicapregeling heeft iedereen evenveel kans op hoge scores. Er wordt gespeeld op alle 20 banen met gemengde teams van 5 spelers. Er worden twee games gespeeld. Belangstellenden worden uitgenodigd om een keer te komen kijken maar direct meespelen kan ook. Meer info: tel. 06-53882203.

Start leesclubs 
poëzie en filosofie

NIJMEGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia. In Nijmegen starten in april leesgroepen moderne literatuur, filosofie én poëzie. In Bibliotheek de Mariënburg zijn informatiebijeenkomsten. Belangstellenden voor moderne literatuur zijn welkom op zaterdag 23 april om 10.00 uur (avond of weekend leesclub). Voor de leesgroep filosofie is er een bijeenkomst op donderdag 21 april om 10.00 uur (leesclub overdag) en voor poëzie op donderdag 28 april om 10.00 uur (leesclub overdag). Aanmelden is noodzakelijk en kan via herman.roovers@senia.nl. Voor meer informatie: www.senia.nl.