Horror-detective rond eeuwenoud mysterie

NIJMEGEN - Op vrijdag 6 mei gaat Het Onbenoembare in première in Theater VIER aan de Derde Walstraat 98 in Nijmegen. 

Deze existentiële horror-detective, compleet met plot twists en cliffhangers, voert je mee langs een eeuwenoud mysterie. Het is de eerste theatervoorstelling van de jonge acteur-theatermaker Jasper van der Pijl. Het Onbenoembare gaat over een mysterieus monsterlijk kind dat in de 17e eeuw wordt geboren in het dorpje Arkham, Massachusetts. In de eeuwen die volgen, proberen allerlei personages het bestaan van dit mysterieuze wezen te ontrafelen. Van een manipulatieve heksenjager tot aan een obsessieve schrijver uit 1922 – ze komen oog in oog te staan met iets dat ze wel willen, maar niet kunnen begrijpen. Hét wapen tegen angst lijkt steeds net buiten bereik te liggen: de waarheid.

Het Onbenoembare speelt op donderdag 5 mei (try-out) en vrijdag 6 mei (première) in Theater VIER in Nijmegen. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.dnao.nl of kijk op www.vierhettheater.nl.


Stichting STEP zoekt nieuwe voorzitter 

NIJMEGEN - Stichting STEP Nijmegen is een professioneel gestuurde vrijwilligersorganisatie die de multiculturele samenleving als uitgangspunt neemt. STEP biedt nieuwe Nederlanders taalonderwijs en sociale activeringsactiviteiten met de Nederlandse taal als voertuig. De deelnemersgroep bestaat uit niet-westerse allochtonen die soms al jaren in Nederland wonen, maar ook uit nieuwe groepen migranten, zowel van binnen als buiten de Europese Unie.
De stichting is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Lees de volledige vacature op de website van STEP: www.stepnijmegen.nl.