Jaarlijkse Ariëns Lezing: dwarsverbanden

NIJMEGEN - Het Ariëns Comité en het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) verzorgen vrijdag 22 april de Ariëns Lezing 2022. 

De lezing wordt sinds het overlijden van priester en vakbondsman Alphons Ariëns in 1928 jaarlijks georganiseerd, maar kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de lockdown.

Tijdens deze studiemiddag spreekt erfgoedspecialist dr. Chris Dols over het leven en werk van Alphons Ariëns, die een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de katholieke drankbestrijding in ons land. 

Dols schenkt daarbij aandacht aan het tot nu toe onderbelichte internationale aspect: de dwarsverbanden tussen de Engelse casus van kardinaal Henry E. Manning en zijn League of the Cross en Ariëns’ Kruisverbond. Voor dit onderzoek vergeleek Dols materiaal uit het Ariëns-archief (bij het KDC in Nijmegen) met bronnen uit de British Library (London) en de National Library of Scotland (Edinburgh).

De Ariëns-lezing in de Universiteitsbibliotheek is van 13.30 tot 17.00 uur. Graag van tevoren aanmelden via info@kdc.ru.nl


Jubileumconcert Projectkoor Gelderland

NIJMEGEN - Met het jubileumconcert Eindeloos Licht viert Projectkoor Gelderland haar 25-jarig bestaan. Op het programma Eternal Light: A Requiem van Howard Goodall, Drop after Drop van de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Verder op het programma The Rose van Ola Gjeilo, delen van The Sacred Veil van Eric Whitacre en Requiem for Humanity van Helen Ostafew. Zondag 24 april in Boskapel in Nijmegen, aanvang 16.00 uur. Entree 20,00 euro (via www.projectkoorgelderland.nl )