Afbeelding
Foto:

Architectuurcafé over buurt Jerusalem

NIJMEGEN - Na een lange periode van weinig of geen activiteiten is er woensdag 20 april weer een Architectuurcafé. Centraal staat de buurt Jerusalem in de wijk Heseveld. De bijeenkomst in Wijkcentrum ‘De Heseweide' aan het Daniëlsplein 3 in Nijmegen is van 16.00 tot 18.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. Gratis entree.


Jeruzalem is een wederopbouwbuurt uit begin jaren ’50 vorige eeuw en ligt ingeklemd tussen de Oude Graafseweg en de Molenweg. Deze karakteristieke buurt is gebouwd volgens het Airey bouwsysteem. Een aantal jaar geleden waren de 220 woningen toe aan een grondige renovatiebeurt, die al snel te duur bleek te zijn. Gekozen is uiteindelijk om de oorspronkelijke woningen te slopen en om op de bestaande fundering nieuwe woningen duurzaam terug te bouwen in prefab houtskeletbouw. Een stap in de richting van circulair bouwen. De buurt gaat van het gas af en op het dak komen zonnepanelen.

Sietse Jager gaat namens opdrachtgever Talis in op het veranderingsproces. Ben Verfürden, voorzitter van het Kwaliteitsteam sluit daar op aan. Het ontwerp van de nieuwbouwwoningen wordt nader uitgelegd door architect Arnoo Holleman van ArchitectenGroep Gelderland. Wijkbewoner Jan Peters vertelt iets over de geschiedenis van Jerusalem.

Na het inhoudelijke deel wandelt het gezelschap door het grotendeels vernieuwde Jerusalem. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten in het Wijkcentrum.

Afbeelding