Verbeelding Nijmeegse geschiedenis

NIJMEGEN - Vijf particuliere projecten die over de geschiedenis van Nijmegen gaan krijgen een bijdrage van de gemeente. 

Het gaat om een digitale rondleiding door de Wederopbouwstad Nijmegen, een podcast over de muurschilderingen in de tunnels van Dukenburg, de verbeelding van de Stevenskerk vóór 1591 (digitale restauratie), het verhaal van de geschiedenis van Nijmeegse bioscopen en het laten zien van nieuwe informatie in de Valkhofbunker. 

De vijf particuliere initiatieven krijgen per project maximaal 3000 euro uit het budget Verleden Verbeeld van de gemeente Nijmegen. De subsidieregeling Verleden Verbeeld voor particuliere initiatieven is bestemd voor initiatieven die het verleden van Nijmegen als onderwerp hebben. 

Er werden 11 initiatieven ingediend. Een aantal projecten paste niet binnen de kaders van Verleden Verbeeld. De jury met Rob Jaspers, Ilknur Aksakal en Stephan Mols koos de projecten die als beste uit de bus kwamen.


Start leesclub natuur in Nijmegen

NIJMEGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Een nieuwe loot aan de boom van leesclubs van Senia is natuur. Voor wie wil weten of de leesclub iets voor voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst. Belangstellenden zijn welkom op dinsdag 19 april om 10.00 uur in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Aanmelden is noodzakelijk vanwege de maximale groepsgrootte. Dit kan via herman.roovers@senia.nl. Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Frans, Duits en Engels), biografieën, poëzie, filosofie en (kunst)geschiedenis. Meer info op www.senia.nl.