Reclaim the Seeds in Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In Ecodorp Zuiderveld (Alfred Hitchcockstraat 42 in Nijmegen) heeft zaterdag 30 april het landelijke zadenruilfeest Reclaim the Seeds plaats. Tuinliefhebbers kunnen er terecht om zaden te ruilen, workshops en live muziek. Het evenement is van 12.00 tot 20.00 uur, vrij entree.

Het evenement Reclaim the Seeds wordt sinds 2012 op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd en heeft als doel om uitwisseling van zeldzame rassen groenten en fruit te stimuleren. Daarmee draagt Reclaim the Seeds bij aan meer biodiversiteit in tuinen en een duurzaam voedselsysteem. 

Reclaim the Seeds is onderdeel van een beweging voor een onafhankelijke voedselketen en protesteert tegen het patenteren van gewassen. Op een bonte zadenmarkt kunnen bezoekers niet alleen zaden, knollen en stekjes voor hun tuinen vinden, ook kunnen ze kennis over planten en praktische tips voor de eigen moestuin vergaren. Onder andere staan een workshop over permacultuur en een wandellezing over eetbare wilde planten op het programma. Op het terrein kunnen bezoekers bij allerlei kraampjes met planten, zaden en tuingidsen rondkijken en genieten van live muziek en lokaal geproduceerd eten. 

https://www.reclaimtheseeds.nl