Vogelvlucht Havenkade - Dijkkwartier Oost.
Vogelvlucht Havenkade - Dijkkwartier Oost. Foto: YourProductions

Nieuw herkenningspunt aan Nijmeegse Waalhaven bereikt hoogste punt

Algemeen

NIJMEGEN - Het nieuwe woongebied Havenkade aan de Waalhaven van Nijmegen is volop in aanbouw. Onlangs werd het hoogste punt in de bouw bereikt van de 70-meter hoge toren die het herkenningspunt gaat vormen voor mensen die via de bruggen Nijmegen binnenkomen. 

De Havenkade bestaat uit acht woongebouwen. Het biedt een grote verscheidenheid aan woningen, van sociale huur-, tot middenhuur- en koopappartementen. Woningcorporaties Portaal en Talis bieden woningzoekenden hier 164 sociale huurwoningen. Voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur, maar wel graag een woning willen huren, is er een aanbod van 38 middenhuurwoningen van BPD Woningfonds. De overige appartementen zijn 122 koopappartementen van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, en inmiddels allemaal verkocht. Hiervan zijn 45 appartementen sociale koop van maximaal 220.000 euro vrij op naam.

Groen en duurzaam

Nu het hoogste punt in de bouw is bereikt, is goed te zien dat de woontorens uitzicht bieden over de stad, de haven en de Waal. Er wordt natuurinclusief gebouwd. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten op toegankelijke en groene binnenterreinen. 

Er wordt duurzaam omgesprongen met mobiliteit. Zo zijn er minder parkeerplaatsen nodig omdat bewoners en omwonenden gebruik kunnen maken van elektrische deelauto’s. En er komen riante fietsenstallingen. Met het centraal station binnen handbereik wonen mensen hier straks in het Nijmeegse stadscentrum met een uitstekende verbinding naar andere plekken binnen en buiten de stad. 

Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners van de koop- en middendure huurappartementen eind 2022 hun nieuwe woning betrekken. De sociale huurwoningen van Talis en Portaal worden vanaf het eerste kwartaal 2023 via Entree verhuurd.