Stichting Solid Road zoekt maatjes voor ‘Een kijkje in de keuken’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Vind jij het leuk als Nijmeegse vrouw om een vluchtelingenvrouw iets van de Nederlandse keuken en culinaire bijzonderheden te laten zien? Doe dan mee aan het maatjesproject ‘Een kijkje in de keuken’ van Stichting Solid Road. Dit project vindt nu voor de tweede keer plaats in Nijmegen.

Tijdens het maatjesproject heb je contact met een vluchtelingenvrouw en leren jullie elkaars cultuur beter kennen, waarbij de eerste kennismaking plaatsvindt door samen met elkaar te eten en je letterlijk een kijkje neemt in elkaars keuken. Het project start in mei en duurt tot juli met na de zomervakantie nog een gezamenlijke afsluiting. Je hebt ongeveer om de twee weken contact met je maatje. In totaal zijn er vijf contactmomenten.

Het doel van het project ‘Een kijkje in de keuken’ is om vluchtelingenvrouwen in Nijmegen, die nog niet langer dan 7 jaar in Nederland zijn te helpen de Nederlandse cultuur beter te leren kennen, zodat zij zich hier thuis gaan voelen en hun taalkennis kunnen verbeteren.

Het project ‘Een kijkje in de keuken’ wordt georganiseerd door de Nijmeegse stichting Solid Road en wordt gefinancierd van het Erasmus+ fonds. Stichting Solid Road helpt vluchtelingen om hun talenten te ontdekken en een toekomst op te bouwen. Vind je het leuk om mee te doen, neem dan contact op met Judith Ferrier 06-27453577 (WhatsApp of telefonisch) of stuur een e-mail naar info@solidroad.nl.