Spikkels, streepjes en klodders. (Foto: De Bastei)
Spikkels, streepjes en klodders. (Foto: De Bastei) Foto:

Expositie ‘Ei, zie je mij?’

Algemeen

NIJMEGEN  - Dit voorjaar is er in De Bastei in Nijmegen tot en met 3 juli een mini-expositie gewijd aan het heimelijke liefdesleven van de Nederlandse broedvogel. ‘Ei, zie je mij?’ gunt ons een kijkje achter de schermen van het veelal verborgen liefdesleven van onze broedvogels. 

Enkele graag geziene vogels in tuin en park worden samen met hun nesten en nakomelingen in de schijnwerpers gezet. De grote variëteit in nestbouw, ei-kleur en legselgrootte kun je zo van dichtbij bestuderen.

Spikkels

Eieren zijn er in tal van kleuren. Sommige zijn spierwit, maar andere stelen de show met kleurige spikkels, klodders of streepjes. De kleur zegt veel over de vogelsoort. Denk bijvoorbeeld aan vogels die op het strand leven. Zij leggen hun eieren in een kuiltje in het zand. De spikkeltjes op hun eieren lijken op de kiezelstenen aan de kust. Een sterk staaltje camouflage! Laat zelf je beste camouflagetechnieken zien en doe mee met onze kleurwedstrijd.

Volg via de sociale media en de website ook het activiteitenprogramma voor kinderen in de meivakantie. 

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4. Voor meer informatie kijk op: www.debastei.nl.