Een vrijwilliger bestuurt de riksja.
Een vrijwilliger bestuurt de riksja. Foto:

Wie wordt de vrijwillige ‘piloot’ van een riksja?

Algemeen

NIJMEGEN - Altijd al ‘piloot’ willen worden? Fietsen Alle Jaren Nijmegen (FAJN) is op zoek naar vrijwillige riksjabestuurders

FAJN heeft drie riksja’s en biedt mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen een gratis ritje aan. De ritten zijn voor thuiswonende ouderen of cliënten van woonvoorzieningen en dagbestedingen. Een vrijwilliger haalt de mensen op en op verzoek wordt er bijvoorbeeld langs plekken gereden waar de passagier vroeger gewoond of gewerkt heeft en soms lang niet meer is geweest. Een ritje duurt maximaal 2 uur en er wordt hoofdzakelijk tussen maart en oktober gefietst. 

“De riksja wordt bestuurd door een vrijwilliger die wij ‘piloot’ noemen. Voordat je piloot wordt, krijg je een instructiecursus voor het fietsen met de riksja. De ritten zijn altijd overdag, zowel op werkdagen als in het weekend. Wij verwachten van vrijwilligers dat zij twee keer per maand beschikbaar zijn om te fietsen.”

“Door piloot te worden bij FAJN geef je kwetsbare inwoners van Nijmegen de kans om op een fijne manier buiten te komen. Je zult zien dat jouw passagiers genieten van wat ze zien en het leuk vinden om een gesprekje aan te knopen.” 

Info: fietsenallejarennijmegen@gmail.com of kijk op de website
fietsenallejaren.nl/nijmegen