De vrijmarkt in het Goffertpark.
De vrijmarkt in het Goffertpark.

Koningsdag op de Goffert

Algemeen

NIJMEGEN - Het is woensdag 27 april Koningsdag en dat wordt in Nijmegen groots gevierd op de Goffert. Daar is tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te doen. Met name voor kinderen. 

Ga bijvoorbeeld over de 27 meter lange stormbaan van het Springparadijs of klim op de klimwand of toren. Voor de allerkleinsten is er een poppenkast, maak een ritje in de draaimolen en laat je uitdagen bij de scoutingactiviteiten, zoals kratstapelen. En geniet van een oranje suikerspin of popcorn voor de lekkere trek. 

Demonstraties

Verder zijn er demonstraties van Turnvereniging de Hazenkamp en Volleybalvereniging Vocasa. Jeugddrumfanfare de Stefaantjes komt optreden en je kan muziekinstrumenten uitproberen op het Muziekplein bij Jeugddrumfanfare de Stefaantjes, Slagwerkgroep Neerbosch-Oost en het Keizerstadsjeugdorkest. 

Vrijwilligers

De Oranjestichting Nijmegen organiseert de activiteiten samen met tal van vrijwilligers en organisaties in Nijmegen. Meer dan 60 vrijwilligers zetten zich deze dag in om op de Goffert voor alle bezoekers leuke activiteiten aan te bieden. 

De officiĆ«le opening wordt woensdag 27 april verricht om 10.00 uur door burgemeester Bruls. Hij wordt feestelijk onthaald door jeugdfanfare de Stefaantjes. Zij verzorgen aansluitend een optreden. 

Vrijmarkt

De Goffert vormt die dag ook het decor voor de altijd drukbezochte vrijmarkt. Loop een gezellig rondje en sla je slag! (let op: de Oranjestichting organiseert niet de vrijmarkt). 

www.oranjestichting-nijmegen.nl