Ali Akman en Wilfried Bony na de wedstrijd NEC - FC Twente. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Ali Akman en Wilfried Bony na de wedstrijd NEC - FC Twente. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

Wilfried Bony weet precies op tijd weer wat scoren is; basisplaats lonkt tegen Ajax

Wilfried Bony kan zomaar eens zijn basisdebuut gaan maken als NEC het zaterdagmiddag opneemt tegen landskampioen Ajax. De Ivoriaanse spits, die afgelopen winter transfervrij naar Nijmegen kwam, moet het tot dusver doen met slechts twee korte invalbeurten. Nu lonkt een basisplaats.

Vorige week vrijdag speelde Bony 90 minuten mee in een oefenduel tegen SC Heerenveen. Vanaf de penaltystip schoot hij de Nijmegenaren naar een 1-1 gelijkspel. Voor de Friezen was ex-NEC’er Anthony Musaba trefzeker. Rens van Eijden kon zijn treffer niet voorkomen, maar was de hele wedstrijd uitblinker aan Nijmeegse zijde. Trainer Rogier Meijer sloot ook voor de captain niet uit dat hij tegen Ajax in de basis zou kunnen beginnen.

Vijfmans-defensie

Want de kans is aanzienlijk dat Meijer weer kiest voor een vijfmans-defensie en in dat geval is het kiezen tussen Cas Odenthal en de ervaren verdediger, die recentelijk aankondigde te gaan stoppen. Ali Akman en Édgar Barreto zijn er in ieder geval niet bij. Eerstgenoemde is geschorst na zijn rode kaart tegen FC Twente. Barreto zit nog altijd in de ziekenboeg.