Robin Roefs tijdens de training. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Robin Roefs tijdens de training. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

Robin Roefs keeper van de
toekomst? 'Cillessen is
wel mijn voorbeeld'

De laatste jaren heeft NEC aardig wat eigen jeugd naar de eerste selectie gebracht. Niet iedereen was even succesvol, maar jongens als Dirk Proper, Cas Odenthal en Bart van Rooij zijn goede voorbeelden. De laatste doelman die als jeugdspeler doorbrak bij NEC was Jasper Cillessen. Andere keepers als Just van de Vondevoort, Alessio Budel en Stan Bijl redden het helaas niet, maar voor Robin Roefs ziet de toekomst er rooskleuriger uit. Zou de jonge Brabander de vervanger van Mattijs Branderhorst kunnen worden?

Geboren en getogen in Heeswijk-Dinther en vanzelfsprekend ook daar begonnen met voetballen als klein jochie bij vv Heeswijk. Roefs begon niet meteen als keeper. 

“Ik voetbalde in het begin altijd, maar later ben ik er ook bij gaan keepen, voor het afwisselen. De ene week voetballen, de andere week keepen. In het laatste jaar van de E-jeugd ben ik vast gaan keepen en heeft NEC mij meteen opgepikt. Via die weg kwam ik rond mijn elfde of twaalfde hier vast bij NEC.” 

In het begin had de goalie het lastig om te kunnen aarden in Nijmegen. “Het was erg wennen, vooral het op en neer reizen in die tijd. In het eerste seizoen was ik vooral wisselkeeper in de D-jeugd en deed ik vooral met de E-top mee om toch te kunnen spelen. Gelukkig ging het daarna steeds beter en beter."

"In de B-jeugd (wat nu het O17-team is), kwam ik ook bij het Nederlands elftal en mocht ik mee naar Portugal. Natuurlijk is het niet alleen maar bergopwaarts gegaan, maar qua prestaties heb ik een duidelijke stijgende lijn ontwikkelt.”
Het hele interview is eerder verschenen in De Goffertkreet, clubmagazine van Supportersvereniging NEC. Volgende keer ook ontvangen? Word nu lid!