Expositie in het Marikenhuis: ‘Het onzegbare zichtbaar’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In november 2020 krijgt Henny de diagnose borstkanker. Haar zus Willy fotografeert haar en Henny maakt een tekening naar de foto. Zo wordt een moment gemarkeerd en start een uniek traject van twee zussen. Van 1 mei t/m 29 juni is hun werk onder de titel ‘Het onzegbare zichtbaar’ te zien in het Marikenhuis, inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker. Op deze manier willen ze zichtbaar maken hoe helpend het kan zijn om het onzegbare, op een of andere manier, uitdrukking te geven. 

De natuur is voor Henny altijd al een bron van inspiratie en levensvreugde en de metaforen die de natuur biedt, gebruiken ze nu als inspiratie en locatie om foto’s te maken. Willy fotografeert. Henny tekent, schildert en werkt met textiel. Het project voegt betekenis toe aan het ziek zijn, aan de chemo behandelingen, de bestralingen en de ontluistering van verlies. Het is een zoeken naar zingeving. 

De beelden volgen Henny door vier seizoenen met vallen en opstaan, volhouden en verduren, slecht nieuws en sprankjes hoop, weer kleur op de wangen en schoorvoetend vooruitkijken. Kunst als veilige haven. Of zoals Henny het uitdrukt: ”Als ik dit niet had gehad, dan had ik niet geweten hoe ik hierdoor heen had moeten komen.”

Het Marikenhuis is gevestigd aan de Slotemaker de Bruïneweg 163, 6532 AC Nijmegen. Voor de openingstijden en meer informatie:  www.marikenhuis.nl