Matchingevent Badge2Match: matching op basis van competenties

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Hoe zou het zijn als werkgevers bij het werven van nieuw personeel verder kijken dan opleiding en werkervaring en zich richten op competenties. Dat gebeurt tijdens het matchingevent Badge2Match Rijk van Nijmegen in het Goffertstadion in Nijmegen op 16, 18 en 20 mei. 

Tijdens Badge2Match staan competenties centraal. “Werkgevers hebben aangegeven welke competenties zij zoeken voor de vacatures binnen hun organisatie. Werkzoekenden geven bij aanmelding aan over welke competenties zij beschikken. Is er een match, dan licht tijdens het event de ‘communicerende badge’ op. Hét signaal om met elkaar in gesprek te gaan. Cv’s blijven dus lekker thuis”, aldus de organisatie.

Om werkgevers en werkzoekenden zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten zijn er drie verschillende Badge2Match dagen. Start maandag 16 mei met werkzoekenden tot en met mbo werk- en denkniveau. Woensdag 18 mei zijn de werkzoekenden met hbo/wo werk- en denkniveau aan de beurt. Op vrijdag 20 mei sluiten we af met werkzoekenden met een indicatie banenafspraak of een Wajong uitkering. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven op www.werkbedrijfrvn.nl/werkveld/badge2match

“We zien dat het aantal vacatures dat moeilijk in te vullen is steeds verder oploopt. Dat komt omdat er minder mensen beschikbaar zijn voor werk. En de mensen die beschikbaar zijn, sluiten vaak qua opleiding en werkervaring niet aan op de vacatures. Die mismatch, daar willen we wat aan doen”, legt Jeanna van Beckhoven, een van de organisatoren van Badge2Match, uit.

Medeorganisator Hannie de Jong: “De huidige arbeidsmarkt dwingt ons op een andere manier te kijken naar personeelswerving. Als je vasthoudt aan strenge criteria wordt het moeilijk om de juiste mensen te vinden. Terwijl er mensen genoeg zijn die misschien niet over de vereiste werkervaring en opleiding beschikken, maar wel de juiste kwaliteiten en vaardigheden in huis hebben. Door verder te kijken dan het cv denken wij dat er veel mogelijk is. Dat gaan we tijdens Badge2Match laten zien.”

www.werkbedrijfrvn.nl