Dusan Tadic en Bart van Rooij in duel.
Dusan Tadic en Bart van Rooij in duel. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC vermaakt ook tegen Ajax, maar heeft nu resultaat nodig in Utrecht

Algemeen

NIJMEGEN - Mattijs Branderhorst, keeper van NEC, weet het al: zijn ploeg heeft in de laatste vier duels van het reguliere seizoen nog negen punten nodig om de play-offs te bereiken. En daartoe heeft de goalie alle vertrouwen. 

Dat vertrouwen is niet geheel onterecht. NEC maakte het Ajax afgelopen zaterdag 88 minuten lang heel moeilijk, maar dat was uiteindelijk niet genoeg. Brian Brobbey schoot de Amsterdamse topclub kort voor tijd op voorsprong en zo stond NEC opnieuw met lege handen. Het was al de zesde keer dit seizoen dat NEC door een doelpunt na de 85e minuut verloor.

De gifbeker moet in die zin dus behoorlijk leeg: het zal toch ook een paar keer meezitten in een seizoen? Te beginnen komende vrijdag. Dan staat voor de Nijmegenaren de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. 

Steun

In uitwedstrijden doet NEC het dit seizoen uitstekend (zeven zeges) en de Domstedelingen zitten in een beroerde fase van de competitie. Met de steun van 1.200 meegereisde NEC-supporters moet er toch wat mogelijk zijn: plek acht is nog altijd slechts een punt verwijderd.