Scène uit Het Onbenoembare.
Scène uit Het Onbenoembare. Foto:

Horror-detective over een monsterlijk kind

NIJMEGEN - Op vrijdag 6 mei gaat Het Onbenoembare in première in Theater VIER aan de Derde Walstraat in Nijmegen. Deze existentiële horror-detective, compleet met plot twists en cliffhangers, voert je mee langs een eeuwenoud mysterie. Het is de eerste theatervoorstelling van de jonge acteur-theatermaker Jasper van der Pijl. 

Het Onbenoembare gaat over een mysterieus monsterlijk kind dat in de 17e eeuw wordt geboren in het dorpje Arkham, Massachusetts. In de eeuwen die volgen, proberen allerlei personages het bestaan van dit mysterieuze wezen te ontrafelen. Van een manipulatieve heksenjager tot aan een obsessieve schrijver uit 1922 – ze komen oog in oog te staan met iets dat ze wel willen, maar niet kunnen begrijpen. Hét wapen tegen angst lijkt steeds net buiten bereik te liggen: de waarheid. 

Het Onbenoembare speelt op 5 mei (try-out) en 6 mei (première) in Theater VIER in Nijmegen. Daarna gaat de voorstelling op tournee. 

Meer informatie: www.dnao.nl en www.vierhettheater.nl.


Kunst in alle 
vormen markt

NIJMEGEN - Tijdens de Kunst in alle vormen markt zondag 15 mei in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid kan men verschillende workshops volgen. Wil jij een dikke dame schilderen? Of assembleer en schilder je liever een vogelhuisje? Of maak je liever een happy stone? Deelname aan een workshop kost 10,00 euro per persoon. De workshops starten om 12.00 en 14.30 uur en duren ongeveer 2 uur. Er kunnen zich vooraf maximaal 6 mensen inschrijven. Voor het complete aanbod van workshops kijk op www.ccnz.nl/voorjaarsmarkt.

Vrijheidsontbijt

NIJMEGEN - Het Besiendershuis verzorgt donderdag 5 mei van 10.00 tot 12.00 uur een Vrijheidsontbijt in het restaurant van Concertgebouw De Vereeniging. De kern van het Vrijheidsontbijt is een bijzondere ontmoeting aan de ontbijttafel, waarbij gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken. Speciale gast is schrijver en journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS journaal, Peter Brusse. Als kind maakt hij de bevrijding van Nijmegen mee. In een zeer persoonlijk verhaal gaat het over bommenwerpers, wanhopige volwassenen, de komst van de Engelse soldaten en vervolgens een jarenlange zwerftocht na het verlies van huis en haard. Deelname kost 10,00 euro. Reserveer via website: www.besiendershuis.com/vrijheidsontbijt2022

Expo 'water'

UBBERGEN - Beeldend kunstenares Noëlle Koppers is docent aan de TINT Teken- en Schilderschool Nijmegen. Samen met meer dan 40 van haar cursisten exposeert zij in mei in Galerie Notre Dame des Arts in Ubbergen tekeningen en schilderijen met het thema 'water'. De meeste schilderijen zijn gemaakt met de arbeidsintensieve olieverftechniek. Er zijn ook werken te zien gemaakt met acrylverf. De expositie is geopend van 30 april t/m 22 mei op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Galerie Notre Dame des Arts is gevestigd aan de Rijksstraatweg 37 in Ubbergen. Info: www.notredamedesarts.nl

'Wereld in 
verwarring'

NIJMEGEN - Mieke Koenen schildert gewone mensen. Het klassiekste van de klassieke schilderkunstige onderwerpen: het menselijk lichaam. Werken van haar zijn te zien in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen van 2 tot en met 30 mei. De expositie is getiteld 'De Wereld in Verwarring'. Op haar doeken vallen de mensen min of meer uit elkaar, alsof we verstrikt raken in onze onzekerheden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding