Veel belangstelling voor De Waalgaard. (Foto: Levien Lockefeer)
Veel belangstelling voor De Waalgaard. (Foto: Levien Lockefeer) Foto:

Zelf groente en fruit oogsten

WEURT - Na in 2020 te zijn begonnen met een permacultuur boomgaard of ‘voedselbosgaard’, opent de Waalgaard deze lente ook een moestuin. Van deze moestuin kan iedereen die dat wil komen oogsten

De Waalgaard is een nieuw initiatief in Weurt dat al veel bekijks heeft gekregen. Tijdens de open dag op zondag 10 april waren meer dan 100 mensen aanwezig. 

"Dat de Waalgaard veel belangstelling krijgt is niet gek. Het bedrijf heeft een andere aanpak dan de fruittelers in de regio. In plaats van zich te focussen op alleen peren of appels wil dit initiatief juist zoveel mogelijk verschillende soorten aanplanten. Dit om de biodiversiteit te vergroten en niet te hoeven spuiten tegen plagen en ziektes." 
De diversiteit aan gewassen betekent ook dat er uiteindelijk acht maanden lang elke week kan worden geoogst. Dit is waar de oogstdeelnemers uitkomst bieden. De Waalgaard is een zogenaamde CSA (Comunity supported agriculture). Dat wil zeggen dat oogstdeelnemers zelf hun fruit en groentes komen oogsten. Middels oogstberichten krijgt men instructies over wat er te oogsten is, op vaste plukdagen.

Waar het fruit nog even op zich laat wachten, daar kan de halve hectare moestuin direct van start gaan. Gedurende de lente en de zomer kan van diverse groentes worden geoogst. Ook meedoen? Er zijn nog plekken beschikbaar voor oogstdeelnemers. 
Kijk voor meer informatie op de website www.waalgaard.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding