Herdenking in Brakkenstein

NIJMEGEN - Ook in de wijk Brakkenstein wordt woensdag 4 mei stilgestaan bij de Dodenherdenking. Die herdenking is in de kloosterkerk aan de Heyendaalseweg 300 in Nijmegen van 19.00 tot 20.15 uur.

Het wordt een bijzondere plechtigheid met stemmige muziek van harmonie Tarcisius en een drietal sprekers. Het programma wordt afgesloten op het plein van Aqua Viva met een eerbetoon aan alle slachtoffers. 

Het thema ‘Vrijheid in verbondenheid’ wordt ingeleid door Aloys van Velthoven. Pieter Geijsberts neemt u vervolgens mee in zijn zoektocht naar het verhaal achter zijn grootvader die sneuvelde tijdens de bevrijding van Nijmegen in september 1944. Tino Adolfs spreekt over de ramp op 3 april 1945 waarbij 9 kinderen omkwamen. 

Scholen

Ook is er een delegatie van basisschool Brakkenstein en de Tarcisiusschool aanwezig. Zij zullen op hun eigen wijze meedoen aan het eerbetoon aan de slachtoffers. Ook de andere aanwezigen van deze herdenking kunnen hieraan meedoen door een bloemenhulde of anderszins. 

Verder wordt tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking ook aandacht besteed aan piloot Ivan William Cain die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Brakkenstein is neergestort.