Maranke Rinck met Bob Popcorn.
Maranke Rinck met Bob Popcorn. Foto:

Knalfeest met Bob Popcorn

‘Stoere kinderen, Sterke verhalen’

NIJMEGEN - Maranke Rinck en Martijn van der Linden, de makers van de Bob Popcorn-boeken, zitten zondag 8 mei klaar in Strandbar Stek om kinderen te ontmoeten. Samen gaan ze er een explosief Bob Popcornfeestje van maken (vanaf 6 jaar). 

Er is een maak-je-eigen-Bob-Popcorn-van-zand-wedstrijd, muziek en je kunt lijndansen, net als Bob. Maranke leest voor en Martijn laat zien hoe je Bob Popcorn tekent. 

Ieder jaar organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met muziekfestival Kids ‘n’ Billies een editie van ‘Stoere kinderen, Sterke verhalen’. En dat kan dit jaar niet zonder het stoerste kinderboekenkarakter van dit moment: Bob Popcorn. De Bob Popcorn-boeken gaan over Ellis, die stiekem popcorn maakt in de magnetron. Op een dag groeit uit één van de maiskorrels een mannetje. Het is een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet. Bob heeft altijd honger, hij slaapt nooit en als hij kwaad wordt… ontploft hij in een supergrote popcorn.
De bijeenkomst in Strandbar Stek aan het Waalplein 5 in Nijmegen is van 14.30 tot 17.00 uur. Kaartje 6,00 euro voor biebleden en 7,50 euro voor overige bezoekers. Verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda of in de bibliotheek zelf.