Theater MEST.
Theater MEST. Foto:

Struintochten, tekenworkshops en theater

Vier meivakantie in museum De Bastei

NIJMEGEN - Deze meivakantie heeft museum De Bastei een programma met struintochten, tekenworkshops en theater. En bekijk de nieuwe tentoonstelling 'Naar het Rijk der Fabelen' en ontdek feiten en fabels van bekende dieren uit de regio. 

Weet jij het verschil tussen fabeldieren en dieren uit fabels? Het lijkt hetzelfde, maar dat is het niet. In de tekenworkshop 'Fabeltastisch' husselen we ze gewoon door elkaar. Je leert hoe je jouw fantasiedier tot leven kunt wekken met houtskool. Of doe mee met de workshop 'Vang een dier op papier' of de tekenwedstrijd 'Ei, zie je mij?'

Verhalenkar

Geheel in het thema van fabels en fantastische feiten is de theatervoorstelling 'Melchiors Mystieke Memorabilia' van theatergroep MEST. Met hun Mobilus Fabula (mobiele verhalenkar) brengen meester Melchior en zijn leerling Sebastian verhalen over vreemde memorabilia, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels.

Govert Goudsmid en Nine de Non hebben ergens in De Bastei een gouden engel verstopt. Maar nu kunnen ze hem niet meer terugvinden! Help jij Govert en Nine om de Gouden Engel terug te vinden? Een spannende zoektocht voor het hele gezin.

De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In ondergrondse gangen beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van resten van Romeinse muren, middeleeuwse stadskastelen en de bastei zelf. 

Ga je graag naar buiten? Combineer dan je museumbezoek met een struintocht in de Stadswaard, bijvoorbeeld met de rugtas van Willem Waalwachter. Rust daarna lekker uit in het restaurant van DROOM! de Bastei. En geniet van het prachtige uitzicht over de rivier. Meer info: debastei.nl/meivakantie.

Afbeelding