De nieuwe muurschildering.
De nieuwe muurschildering. Foto:

Werk Pipsqueak was here!!!

NIJMEGEN - Het kunstenaarsduo Pipsqueak was here!!! schilderde een nieuwe muurschildering voor The Big Draw in een tunnel in de Broerstraat. Zie de bovenstaande foto.


Dodenherdenking in Lent

LENT - In heel Nederland zijn wij op 4 mei om 20.00 uur twee minuten stil. Ook in Lent. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De Dodenherdenking in Lent vindt plaats bij het monument bij de Geldershofschool aan de Laauwikstraat. De herdenking begint om 19.50 uur en duurt ongeveer een half uur. Het Orkest Music & More verzorgt de muziek. De herdenking wordt georganiseerd onder de vlag van de WI Rijnders Stichting. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


Dodenherdenking Nijmegen

NIJMEGEN - Dit jaar weer een Dodenherdenking samen op het Trajanusplein. Dat doen we in heel Nederland met 2 minuten stilte om 20.00 uur. In Nijmegen bieden we daarnaast een voorprogramma met lokale herdenking, dienst en stille tocht. Na afloop is er een herdenkinsconcert in de Vereeniging.

18.00 uur: Kitty de Wijze plaats, herdenking van de joodse slachtoffers uit Nijmegen, met voorlezing van de namen van alle joodse slachtoffers.

19.00 uur: Herdenkingsdienst in Stevenskerk, met een welkomstwoord door burgemeester Hubert Bruls en een overweging door professor Han van Krieken - Rector magnificus van de Radboud Universiteit. Leerlingen van basisschool de Buut lezen door henzelf gemaakte gedichten voor.

19.40 uur: Vertrek Stille Tocht van Stevenskerk naar Trajanusplein.

19.55 uur: Start herdenking Trajanusplein.

20.00 uur: 2 minuten stilte, gevolgd door een toespraak van Bruls en kransleggingen.

21.00 uur: Herdenkingsconcert in De Vereeniging.  
Op het programma staat de 9e Symfonie van Ludwig van Beethoven, uitgevoerd door het Symfonieorkest Nijmegen, het Brabantkoor en vier vocale solisten. De uitvoering is inclusief het beroemde slotkoor Ode an die Freude, dat nu - 200 jaar later - het Europese volkslied is. Gratis toegang.


Zonnebloemmarkt Lent

LENT - De Zonnebloem afdeling Lent presenteert zaterdag 7 mei haar jaarlijkse Zonnebloemmarkt aan de Steltsestraat 18 in Lent. Publiek is welkom van 10.00 tot 16.00 uur. 

Voor de inkopen voor Moederdag staan speciale marktkramen klaar. Te koop zijn verder onder meer cadeautjes, bloemen, boeken, grammofoonplaten en curiosa. Er is een loterij en een Zonnebloemcafé. De opbrengst wordt besteed aan de Lentse Zonnebloemgasten.

Ontmoet ook de vrijwilliger en luister naar hun verhalen en misschien kunt u zelf ook iets betekenen in de wereld van de Zonnebloem. Voor meer informatie over activiteiten en aanmelden als vrijwilliger of deelnemer kijk op de website:
www.zonnebloem.nl/nijmegen.