Trainer Eric Meijers: “Mijn familie heeft echt een NEC-hart."  (Foto: Hans van der Valk/Orange Pictures)
Trainer Eric Meijers: “Mijn familie heeft echt een NEC-hart." (Foto: Hans van der Valk/Orange Pictures) Foto: Hans van der Valk

Eric Meijers presenteert boek en hoopt
nog altijd op een functie bij NEC

Eric Meijers hoopt nog altijd om ooit bij zijn NEC aan de slag te kunnen, als trainer of bijvoorbeeld in een functie rondom de stadionplannen van de club. “Generaties van mijn familie hebben hier een rol gehad. Alleen ik wacht al ruim 50 jaar”, zei de trainer vorige week in de Jarda Podcast. Hij liet weten dichtbij een functie bij zijn droomclub te zijn geweest in het verleden: in 2014 stond JVC Cuijk een transfer in de weg.

“Mijn familie heeft echt een NEC-hart. Mijn opa, mijn vader, mijn oom en mijn broer hebben bij elkaar misschien wel meer dan 500 wedstrijden voor NEC gespeeld. Ikzelf was net niet goed genoeg voor het eerste. Ze kozen voor Carlos Aalbers, dat was mijn concurrent. We speelden toen tegen elkaar en de beste zou aangenomen worden. Ik verloor en moest naar de amateurs. Toen bedacht ik mij dat het dan als trainer moest gaan lukken.”

Bijna assistent van Brood

“Ik heb vier jaar in het profvoetbal mogen werken en ik ambieer altijd het hoogst haalbare. In de zomer van 2014 was ik bijna assistent-trainer geworden bij NEC. Dat ketste helaas op het laatste moment af door een te hoge afkoopsom van mijn toenmalige club JVC Cuijk. Achteraf vind ik dat heel jammer”, aldus Meijers. 

"Ik werd toen gepolst als assistent van Ruud Brood. Uiteindelijk bijzonder jammer dat dat niet tot een akkoord is gekomen, maar laten we wel wezen: met Ron de Groot heeft NEC echt een boegbeeld. Hij heeft enorm veel kijk op het spelletje en verdient een standbeeld.”

Kroonprins

Meijers zijn boek van Kroonprins tot Kutkeeper is verkrijgbaar in verschillende Nijmeegse boekenwinkels en online bij websites als bol.com en bruna.nl.