Klaar voor de start... (Foto: Aqua-Novio'94)
Klaar voor de start... (Foto: Aqua-Novio'94) Foto:

Zwemmers Aqua-Novio’94 zwemmen naar negende plaats in de Eredivisie

NIJMEGEN - De zwemmers van Aqua-Novio’94 stelden afgelopen zaterdag klassenbehoud in de Eredivisie veilig. In het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen snelden de Nijmegenaren naar een negende plek in de zwemcompetitie.

In het afgeladen zwembad kwamen 175 zwemmers van vijf verschillende verenigingen in Nederland uit. Klassenbehoud in de Eredivisie leek voorafgaand aan de wedstrijd een reële mogelijkheid voor de stabiele middenmotor. Mede dankzij het aantreden van de sterkst mogelijke opstelling werd die doelstelling zoals verwacht behaald.

De Nijmeegse equipe zwemt al een aantal jaren in de hoogste zwemcompetitie en zal volgend seizoen voor de tiende keer deelnemen. Naast een vaste kracht in de landelijke top, is de vereniging ook een nationale kweekvijver voor zwemtalent, met als meest recente voorbeeld Olympiër en Nijmegenaar Nyls Korstanje.


Moestuin en voedselbos 

NIJMEGEN/MALDEN - In de Kop van Malden vind je langs een route van nog geen 5 kilometer 7 moestuinen en/of voedselbossen waar je zondag 8 mei een kijkje kunt nemen of kunt meedoen met activiteiten. 

De Kop van Malden is een groen gebied tussen Nijmegen en Malden. Belangstellenden zijn welkom om tussen 11.00 en 16.00 uur verschillende duurzame stadslandbouw ondernemingen te ontdekken die goed zijn voor de biodiversiteit en de bodem: voedselbossen en zelfoogsttuinen. Startpunten zijn Landgoed Grootstal (Grootstalselaan) of Kiemkracht64 (Hatertseweg 7a).  

Er zijn leuke activiteiten zoals rollenspel, springkussen, planten-speeddate, wilgentenen vlechten, aardappels poten. 

Voor meer informatie:
stadslandbouwkopvanmalden.nl  


Kinderbevrijdingsfestival

NIJMEGEN - Elk jaar op 5 mei vindt in de Lindenberg het Kinderbevrijdingsfestival plaats, georganiseerd door de Lindenberg en de Stichting Stedelijk vier en vijf mei Comité Nijmegen. 

"Voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar vieren we tijdens het Kinderbevrijdingsfestival dat we leven in een (be)vrij(d) land. We doen dat met mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en muziek." 

Programma 3+

Tijdens het Kinderbevrijdingsfestival 2022 zijn er voor de kleintjes een aantal boeiende workshops en gratis activiteiten. Leer bijvoorbeeld meer over stop-motion (6+), knutsel een vredesduif (5+), maak een tijdreis (4+) of doe mee aan het circus (5+). Ook kan je met het hele gezin naar de familievoorstelling Ietje en Fietje, het vergeten liedje.

Programma 9+

Nieuw dit jaar is het programma voor 9+'ers. Ook voor hen zijn er workshops, zoals het bouwen van jouw ideale VR-wereld of het koken van een maaltijd met tulpenbollen, samen met de chef van de Lindenberg. Daarnaast wordt er een speciale 9+-voorstelling gespeeld: Maral, het meisje dat in een vogel veranderde - een verhaal over grenzen, vrijheid en een meisje dat vluchtte.

Kaarten voor betaalde workshops en voorstellingen via www.delindenberg.com/theater. Telefonisch reserveren niet mogelijk. 

Op 5 mei is de kassa geopend vanaf 12.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding