Uitreiking Vrede van Nijmegen Penning

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Frans Timmermans krijgt op 12 mei om 16.00 uur in De Vereeniging in Nijmegen de Vrede van Nijmegen Penning 2022 vanwege zijn inzet voor vrede en samenwerking in Europa. 

U kunt bij de uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning 2022 aanwezig zijn. Vooraf aanmelden is wel verplicht (www.intonijmegen.com/vrede-van-nijmegen-penning). Timmermans krijgt de onderscheiding omdat hij de rechtsstaat ondersteunt en zich al jaren sterk maakt voor internationale samenwerking. Ook zet hij zich in voor solidariteit, homorechten, diversiteit, gelijkheid voor vrouwen en bescherming van mensenrechtenactivisten.

Over de Penning

De Vrede van Nijmegen Penning is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een internationale hoofdrolspeler die zich in zijn of haar leven ingezet heeft of inzet voor Europa en/of die zich een scherpe denker getoond heeft of toont over Europa, de ontwikkeling van het ‘idee’ Europa en de rol en positie van Europa in de wereld. De prijs is een initiatief van de gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit Nijmegen en NXP, ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken.