Sven Ratske.
Sven Ratske.

Sven Ratzke wint musical award

Algemeen

NIJMEGEN - Nijmegenaar Sven Ratzke heeft de musical award voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical’ gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens 20 Jaar Musical Awards - The Greatest Show in Ahoy Rotterdam. Hij ontvangt de award voor zijn rol als Dr Frank ’n Furter in de musical Rocky Horror Show.

“Ik ben zeer vereerd en maak duizend luchtsprongetjes. Dank aan de producenten Ruud en Hans. Om risico’s te nemen. Om samen met mij deze eigenzinnig, artistieke en sexy reis te maken. En dat ze mijn ideeën een plek hebben gegeven. Laten we de eigenzinnigheid vieren. Op het toneel, where all dreams come true”, aldus Sven Ratzke.

Meer dan twee decennia overspant de carrière van de Nederlands/Duitse artiest Sven Ratzke inmiddels. Hij behoort tot de zeldzame categorie van cabaret-superster. Hij was te zien op vele prestigieuze locaties over de hele wereld, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Bertolt Brechts legendarische Berliner Ensemble, het operagebouw van Sydney en Lincoln Center in New York City.

Sven Ratzke is nog tot en met juni in de theaters te zien met zijn voorstelling Where Are We Now. Onder andere zondag 15 mei, als hij in de Stadsschouwburg Nijmegen speelt en zaterdag 4 juni staat hij in Schouwburg Cuijk. Na de zomer gaat Ratzke onder andere op tournee met Holland Barok en speelt hij de punkrockmusical Hedwig and the Angry Inch.  

De actuele speellijst is te vinden op www.sven-ratzke.com