Raadsfracties in gesprek met inwoners

NIJMEGEN - De Nijmeegse raadsfracties van GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 gaan de komende weken in gesprek met Nijmegenaren. Zij kunnen in deze gesprekken hun kijk op de stad geven. 


Wat spreekt hen aan in de wijk, buurt of straat en wat willen ze graag veranderen? Welke onderwerpen vinden ze belangrijk? En wat willen mensen die niet gingen stemmen toch wel kwijt aan deze partijen? Ieder is van harte uitgenodigd om op één van de avonden langs te komen. De partijen gebruiken de geluiden uit de gesprekken bij het maken van een goed en breed gedragen plan waarmee ze de komende jaren de stad kunnen besturen. 

Er komen drie stadsgesprekken en wel op maandagavond 16 mei (Brebl), maandagavond 23 mei (Hubert) en dinsdagavond 24 mei (Voorzieningenhart De Ster). Iedere inwoner is welkom om signalen en ideeën in te brengen op de thema's die nu voor Nijmegen belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld woningbouw, economie en werk, energiebesparing, gelijke kansen en het groen in de stad. Ieder die dat wil, kan meedoen.

Opgeven voor deelname aan een stadsgesprek kan via mijnkijkop@nijmegen.nl. Geeft u er dan bij aan welke datum uw voorkeur heeft om mee te doen aan een gesprek. 

Wilt u liever alleen digitaal uw idee of reactie meegeven, dan kan dat ook via hetzelfde mailadres. 


Ook worden er diverse Nijmegenaren op basis van een willekeurige selectie persoonlijk met een uitnodigingbrief uitgenodigd.

De drie partijen willen het akkoord op 9 juni presenteren. Vervolgens zal er in de raadsvergadering van 22 juni over gesproken en besloten worden.