Theatercollege 'Grensland'

NIJMEGEN - Journalist, programmamaker en Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius verzorgt donderdag 19 mei in de Lindenberg het theatercollege: 'Grensland: langs de grenzen van Oekraïne en Rusland'. Hij gaat in op de huidige oorlog in Europa en de grote gevolgen die deze oorlog gaat hebben, ook voor Nederland. 

Elke dag zien we schrijnende beelden in het nieuws van de oorlog in Oekraïne, met bombardementen en massa’s vluchtelingen. De oorlog zal een hele generatie bepalen, en het is daarom van belang dat we de context en aanloop te zien krijgen. 

Hoe komt het dat er zowel Oekraïners als etnische Russen in Oekraïne wonen? En die etnische Russen, voelen die zich Russisch of Oekraïens? Hoe komt het dat Kiev zo’n belangrijke historische betekenis heeft voor Russen?

Het theatercollege gaat ook in op andere grenslanden. Brandt Corstius kijkt ook naar de Baltische staten, Polen en Georgië. Wordt hun soevereiniteit bedreigd? Hoe bereiden zij zich voor op een invasie? En waar smeult het nog meer?

Grensland is donderdag 19 mei om 20.00 uur in de Lindenbergzaal. Kaarten via www.delindenberg.com/theater voor 21,50 euro, CJP-houders, 65+’ers en studenten 20,00 euro. Voor studenten geldt ook een last-minute prijs van 10 euro per kaartje wanneer de voorstelling niet uitverkocht is.