Een OV-ambassadeur geeft uitleg over reizen met het OV.
Een OV-ambassadeur geeft uitleg over reizen met het OV. Foto:

Maandelijks OV-spreekuur

NIJMEGEN - Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ervaren OV-ambassadeurs helpen 55-plussers graag op weg. 

Vragen over het reizen met bus of trein zoals: ‘Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?’ worden door hen toegelicht. Zo is er dinsdag 10 mei weer een inloopspreekuur in bibliotheek de Mariënburg in Nijmegen van 11.00 tot 12.30 uur. Telefonisch contact met een OV-ambassadeur is ook mogelijk en wel via tel. 038 – 303 70 10. Voor meer informatie kijk op de website: ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur


Repair Café Nijmegen-Zuid

NIJMEGEN - Zaterdag 14 mei staat in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid het team van Repair Café Dukenburg klaar om u te helpen met reparaties. Publiek welkom van 11.00 tot 14.00 uur.

Het Repair Café in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44 is gratis toegankelijk. Gratis parkeergelegenheid. Gereedschap en in beperkte mate materiaal om reparaties uit te voeren zijn aanwezig. De materialen die gebruikt worden voor een reparatie zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage voor de pot wordt op prijs gesteld. Voor meer info: tel. 024-3452113 of repaircafe@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl.




...Langer zelfstandig kunnen reizen draagt bij aan persoonlijke zelfredzaamheid.