Nijmegen Taalhoofdstad: 'Radboud Universiteit ademt taal en cultuur'

NIJMEGEN - De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit roept Nijmegen op maandag 9 mei uit tot ‘Nijmegen Taalhoofdstad’. 

In een aansluitende campagneweek ontvangt schrijver Adriaan van Dis een eredoctoraat, wordt het Nationaal Platform Spaans gelanceerd en kun je vier dagen lang deelnemen aan ruim 40 activiteiten rondom taal, cultuur en geschiedenis. Kijk voor meer informatie op www.ru.nl/taalhoofdstad  

"We ademen talen en culturen op de campus van de Radboud Universiteit. Naast de vele opleidingen van de Faculteit der Letteren zijn er op en nabij de universiteit toonaangevende instituten voor taalonderzoek en onderzoek naar taal en hersenen te vinden. Denk aan het Centre for Language Studies, Radboud In’to Languages, het Donders Instituut en het Max Planck Instituut. Door Nijmegen uit te roepen tot Taalhoofdstad laten we zien wat we te bieden hebben op het gebied van taal en cultuur", aldus de organisatie. Er zijn ruim 40 activiteiten.

Zo ontvangt Schrijver Adriaan van Dis woensdag 11 mei een eredoctoraat vanwege zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen. Al jaren pleit Van Dis als schrijver, commentator en documentairemaker voor meer geletterdheid. Hij is daarnaast ambassadeur van de Faculteit der Letteren en Nijmegen Taalhoofdstad.

Op 12 mei wordt Nationaal Platform Spaans gelanceerd. Het doel van dit platform is om de belangstelling voor het Spaans en de Spaanstalige wereld in ons land zichtbaar te maken en het onderwijs ervan te promoten. Institutionele partners uit het hele land hebben het platform samen opgericht. Op 12 mei worden het platform en de website www.platformspaans.nl gepresenteerd.


Dit in aanwezigheid van de ambassadeurs uit Spaanstalige landen.

Kijk voor meer informatie op www.ru.nl/taalhoofdstad