Solovoorstelling 'Kreeft' in het Marikenhuis

NIJMEGEN - 'Kreeft' is een solovoorstelling van Kitty Trepels-Van Mil, te zien in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen op zondag 15 mei, aanvang 15.00 uur.

We worden ermee om de oren gegooid: ‘Geluk is geen einddoel, het is een manier van leven’. Er zijn veel pogingen tot een Mindful bestaan, met Zen-meditatie, in een Yellow submarine of dansend op een vulkaan. Maar ‘gewoon’ in de rij bij de kassa van de supermarkt of tijdens een MRI kan natuurlijk ook.

'Kreeft' is een voorstelling met ultieme zelfreflectie, om te lachen en te huilen. Een kijkje in de spiegel. Uw spiegel. Niets is wat het lijkt. En het kan altijd nog erger… Geloof, hoop, wanhoop en liefde van een Kreeft in bange dagen. Samengeperst op een schaal van 0 tot 10. Hoe je dat doet? Dat laat Kitty zien in het Marikenhuis, in alweer haar vierde theatervoorstelling. Voor meer informatie en aanmelden via de website: www.marikenhuis.nl.


Parkinson Café in Ark van Oost

NIJMEGEN - In wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen is vrijdag 13 mei een bijeenkomst van het Parkinson Café. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur. Het thema is: Hoe om te gaan met de psychische en emotionele veranderingen bij de ziekte van Parkinson. Het is een workshop voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson en hun naasten. In de workshop worden de gevolgen besproken en komen oefeningen aan bod die je kunt inzetten om de veerkracht te vergroten. Spreker Gabriël Roodbol is verpleegkundig specialist GGZ. Aanmelden via info@parkinsoncafenijmegen.nl. Er is plaats voor 75 personen. Toegang gratis. Meer info: parkinsoncafenijmegen.nl