Bedrijfsleider Lisanne Evers toont de twee specialiteiten: echte Italiaanse koffie en ambachtelijk Italiaans ijs.
Bedrijfsleider Lisanne Evers toont de twee specialiteiten: echte Italiaanse koffie en ambachtelijk Italiaans ijs. Foto:

Echte Italiaanse koffie en ambachtelijk ijs

CaffèNino: 'Als kwaliteit een smaak zou hebben'

NIJMEGEN - Nijmegen is een speciaalzaak rijker. Vorige week opende CaffèNino aan de Van der Brugghenstraat haar deuren. Hét adres voor échte Italiaanse koffie én zelfgemaakt, ambachtelijk Italiaans ijs.

CaffèNino serveert drie soorten koffie: Per Tutti (een volle koffiesmaak met een vleugje chocolade); Crema Bar (zacht en romig) en Miscela Arabica (robuuste smaak). En in de zomer van 2022 lanceert CaffèNino twee nieuwe melanges. 

"Omdat de koffieplanten boven de grens van 1500 meter hoogte groeien, worden er nauwelijks of geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en dat komt de koffiesmaak ten goede", weet bedrijfsleider Lisanne Evers. "En dat is ook goed voor de natuur en de biodiversiteit."

"Onze koffiebonen worden handgeplukt en vervolgens worden de bonen op Sicilië ambachtelijk gebrand in een authentieke branderij waar al sinds 1953 de ambacht van het melangeren en koffiebranden wordt overgedragen aan nieuwe generaties." 

Genietmomentje

"In Nijmegen hebben we nu ons eerste filiaal geopend. Nijmegen is een bruisende stad met veel studenten. En die studenten zijn altijd wel te porren voor een vers bakje koffie. Een koffiemoment is even een genietmomentje. Even loskomen van de hectiek van alledag."  

CaffèNino bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. En niet alleen met koffie want men kan er ook terecht voor professionele koffiemachines (kopen of leasen) en accessoires.   

Maar niet alleen voor Italiaanse koffie bent u bij CaffèNino aan het juiste adres. Er is ook Italiaans ijs verkrijgbaar in allerlei smaken en soorten zoals vegan, lactosevrij, met minder calorieën, zonder toegevoegde suikers en Halal. Altijd vers en zelfgemaakt.

CaffèNino, Van der Brugghenstraat 8 in Nijmegen
www.caffenino.nl.