Eerste editie Storytelling Festival

NIJMEGEN - In de Thiemeloods heeft nog tot en met zondag 8 mei de allereerste editie plaats van het Storytelling Festival Nijmegen. 

Luister dit weekend naar de verhalen van de ander, verdiep je eigen verhaal via workshops of kom kijken naar de verhalen achter Nijmegenaren in de expositie van ‘De Mensen uit Nijmegen‘. Waarom storytelling? Maak tijdens deze eerste Nijmeegse editie kennis met de discipline Storytelling. Bij Storytelling staat het persoonlijke verhaal centraal, de artiest brengt dit verhaal zo puur mogelijk aan het publiek. Je bent als publiek veelal een onderdeel van dit verhaal. De voorstellingen gaan in op thema’s uit onze diverse en kleurrijke samenleving; denk aan herkomst en identiteit, seksuele diversiteit, je plek zoeken en je plek vinden. 

Voor tickets en meer informatie: 
storytellingfestivalnijmegen.nl.


Dutch Open Go 2022 in Nijmegen

NIJMEGEN - In Nijmegen heeft van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei de Dutch Open Go plaats en wel in wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipresstraat 154 in Nijmegen. 

Dit gebeurt onder auspiciën van de Nederlandse Go Bond. Op zaterdagmiddag 28 en zondagmiddag 29 mei is er tussen 13.00 en 17.00 uur voor belangstellenden een korte introductie en kan men ook een spelletje go spelen.

Chinees schaak (ook wel bekend onder de naam go, weiqi en baduk) is een van de oudste spelen ter wereld. Zeker 2500 jaar geleden werd er al go gespeeld in China. In het Westen is go niet zo bekend, maar in Azië (China, Japan, Korea) is de denksport zeker net zo groot - zo niet groter - dan schaken in het Westen. Meer info: dutchopen.eu

Nijmeegse Go Club: https://gobond.nl/clubsites/nijm/contact.html